TYGODNIOWE MENU
- Po01. 12.
- ŚniadanieKiełbaska drobiowa, ogórek, sałata, kiełki, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,7,11
- Drugie śniadaniePłatki kukurydziane, mleko7
- ObiadKapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbaską , naleśniki z serem i dżemem, gruszka, jabłko1,3,7,9
- Wt02. 12.
- ŚniadanieSzwedzki stół: ser żółty, wędlina, twarożek, pasztet, jajko, dżem, pomidor, papryka, ogórek, kiełki, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,3,7,11
- Drugie śniadanieBułka mleczna z miodem, herbata z cytryną1,7
- ObiadZupa pieczarkowa z makaronem, gołąbki po poznańsku, kasza bulgur, mieszanka warzyw gotowana na parze, surówka z selera i brzoskwini, kompot1,7,9
- Śr03. 12.
- ŚniadanieKrakowska sucha, ogórek kiszony, sałata, kiełki, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,7,11
- Drugie śniadanieSerek Danio, jabłko7
- ObiadBarszcz ukraiński, knedle z mięsem, fasolka żółta gotowana na parze, surówka z kapusty czerwonej, kompot1,3,7,9
- Cz04. 12.
- ŚniadanieSer żółty, pomidor, sałata, szczypiorek, kiełki, bułka pszenna, grahamka, kukurydziana, masło, herbata, kakao1,7,11
- Drugie śniadanieMandarynka, kiwi, ciasteczko maślane1,5,7,8
- ObiadZupa pomidorowa z makaronem, kotlet drobiowy mielony, ziemniaki, mini marchewka gotowana na parze, mizeria, kompot1,3,7,9
- Pt05. 12.
- ŚniadaniePasta z makreli, rzodkiewka, sałata, kiełki, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,4,7,11
- Drugie śniadanieCiasto bananowe, jogurt, herbata owocowa1,3
- ObiadZupa z soczewicy czerwonej, makaron kokardka, sos truskawkowy, kompot1,7,9
- So06. 12.
- Nieczynna
- Ni07. 12.
- Nieczynna
Alergeny
ALERGENY W ŻYWNOŚCI 1.Gluten- zboża 2. Skorupiaki 3. Jaja 4. Ryby 5 Orzeszki ziemne 6. Soja 7. Laktoza- mleko 8. Orzechy 9. Seler 10. Gorczyca 11. Nasiona sezamu 12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu > 10 mg/kg 13. Łubin 14. Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka